5 نکته مهم و اساسی در طراحی شبکه های کامپیوتری

هنگامی که به عنوان یک متخصص راه اندازی و پشتیبانی شبکه، اقدام به طراحی شبکه برای یک سازمان اداری بزرگ یا یک کسی و کار کوجک می کنید؛ لزوما باید نیازها و خواسته های افرادی که از این شبکه استفاده میکنند افزون بر هزینه های اجرای شبکه در نظر بگیرید. اگر یک اتفاق غیر منتظره رخ دهد، باید تمهیداتی پیش بینی کرد تا با کمک آن از این شرایط عبور کرد.

هم چنین اگر همه چیز کاملا نرمال پیش برود باید به فکر ایجاد فضایی برای رشد شبکه بود. با پارمونت همراه باشید با مهم ترین نکاتی که در طراحی شبکه باید در نظر گرفت همراه باشید.

  • استانداردسازی سخت افزار و نرم افزار جهت بررسی هزینه های نگهداری و پشتیبانی شبکه
  • کاهش مشکلات امنیتی ضمن دسترسی آسان به اطلاعات
  • بررسی افزودگی در شبکه جهت پیش یینی از کار افتادگی شبکه

 

  1. رشد

Growth

اولین نکته در طراحی شبکه میزان رشد سازمان است. با توجه به اینکه پیش بینی میزان  رشد و پیشرفت سازمان در حداقل 5 سال آینده را متصور نیستیم. اما لازم است در طراحی شبکه باید جایی را برای رشد در نظر داشت.

  1. استاندارد کردن

Standardization

استاندارد سازی سخت افزار و نرم افزارهای کاربردی در شبکه برای اطمینان از عملکرد روان شبکه کامپیوتری بسیار مهم است.با کمک استانداردسازی می توان هزینه های نگهداری، تعمیرات و به روز رسانی را کاهش داد. با بررسی درست و دقیق سیستم های کامپیوتری و دستگاه های جانبی را می توان فهمید که کدام یک از آن ها به استانداردسازی نیاز دارند.

  1. امنیت و اتصال

Security and connectivy

امروزه اتصال در شبکه کامپیوتری لزوما به معنی کابل هایی اترنت و اتصال بی سیم نیست. چرا که مردم به صورت بی سابقه ای به شبکه ها متصل هستند. این بدین معنی است که همواره خواهان آن هستند که خارج از محل کار به اطلاعات و ایمیل ها درون محل کار دسترسی داشته باشند. اندازه سازی و توازن بخشی این نیازها برای هر سازمان ضمن حفظ امنیت ار جمله مسائلی می باشد که در مراحل اولیه طراحی شبکه یک چالش بزرگ محسوب میشود.

این کار می تواند شامل محل ذخیره سازی اطلاعات، اطلاعات  قابل دسترسی، کاربران و دستگاه هایی که می توانند به اطلاعات دسترسی داشته باشند؛ می باشد. خوب است بدانید فایروال ها و سرور ها باید بدون کاهش سرعت امن باشند.

 

  1. افزودگی

Redundancy

در تعریف این نکته مهم در طراحی شبکه آمده است که در صورت به وجود آمدن هرگونه مشکل یا بحران دستگاهی برای پشتیبانی آماده باشد.

از این رو بهتر است که سازمان ها یا شرکت های کوچک از 2 سرور برای پشتیباتی استفاده کنند. می توانند 2 سرور مشابه را با قفل های امنیتی پیکر بندی کرد. در آن صورت برای یکی از سرورها مشکل پیش امد سرور بعدی میتواند جایگزین شود.

میتوان اینگونه نتیجه گرفت که برای هر یک از بخش های شبکه که نمی توان آن را بیش از یک ساعت از شبکه خارج نمود. باید سرویس افزونه پیش بینی شود. هم چنین اگر سازمانی برای گذران امور به اینترنت وابساه است باید به فکر اتصال پشتیبان باشد.

  1. رفع اشکال

Disaster recovery

و در نهایت یک برنامه دقیق و عالی برای ترمیم و رفع اشکالات هر بخش در شبکه بسیار ضروری است. یکی از مواردی که در این حوزه باید پوشش داده شود، توان تدارک و پشتیبانی و دستورالعمل های مورد نیاز پس از خرابی سرور یا شبکه است. هم چنین این طرح باید زمان پشتیبان گیری از اطلاعات، نحوه انجام کار و سرور دیتا و نسخه کپی را نیز باید شامل شود. برنامه ای جماع برای رفع خرابی ها و اشکالات باید شامل حوادث کاری، حوادث ساختمانی و … باشد. از این رو بک آپ گیری از دیتا ها باید هرروزه انجام شود.هم چنین پرونده های پشتیبان باید در مکانی خارج از سازمان باید نگهداری شود.

 

 

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments