بررسی تفاوت ها میان وای فای و وایرلس!

وایرلس و وای فای از جمله تکنولوژی های نوپا هستند که هر دو دارای یک وظیفه اصلی هستند. وظیفه این دو سیستم به اشتراک گذاشتن سرویس ISP یا ( Internet Service Provider ) میان کاربران است. برای همین امروزه در اکثر خانه ها وجود دارند. این دو سرویس کاربردی، وظیفه مهمی را بر عهده دارند. اما تفاوت های اساسی میان این دو سیستم چیست؟ در ادامه قصد داریم شما را با تفاوت های اساسی این دوسیستم  کاربردی آشنا کنیم. با پارمونت همراه باشید.

کلمه ” Wireless ” به معنای بی سیم که در اصل هم وایرلس و هم وای فای (Wireless Fidelity)، قابلیت اتصال دستگاه ها به اینترنت و بصورت بدون سیم را ایجاد می کنند. همچنین به کمک وای فای می توان دستگاه های مختلف را به یکدیگر متصل کرد که یکی از مهم ترین آنها Wifi Direct می باشد. در مقایسه سرعت می توان گفت سرعت Wi-Fi بیشتر از وایرلس است چرا که این فناوری زیر مجموعه “Bluetooth” محسوب می شود.

تکنولوژی وای فای همراه برای هر مکان و زمانی

برای درک بهتر تفاوت وای فای و وایرلس می توان گفت که دستگاه وایرلس لزوما باید به برق شهری متصل باشد، اما دستگاه های وای فای نیازی به اتصال به برق شهری ندارند. به بیان بهتر اتصال دستگاه به برق الزامی نیست. علت این مساله این است که برخی از وای فای ها دارای منبع تغذیه داخلی (باتری) هستند و می توانید با استفاده از این قابلیت در هر جایی که هستید و آنتن دهی اینترنت در آن وجود دارد به اینترنت متصل شوید.

تفاوت وای فای و وایرلس

در گذشته نه چندان دور برای اتصال کامپیوترها به اینترنت می بایست زمان زیادی صرف کرد و با استفاده از کارت اینترنت در ساعات مشخص و تعریف شده به اینترنت متصل می شدیم و امروزه به لطف پیشرفت چشمگیر تکنولوژی در تمامی زمینه ها، این صنعت نیز پیشرفت کرده است و حالا تنها با یک وای فای می توان تعداد زیادی دستگاه اعم از گوشی، تلویزیون، دوربین دیجیتال، تبلت، پرینتر و… را به یکدیگر متصل نموده و این گونه کارها بسیار آسان و آسان تر می شوند.

اما در اصل برای اینکه یک Wi-Fi ایجاد شود، از دستگاهی به نام روتر ” Router ” استفاده می کنیم که قابل رمزگذاری است. بدین ترتیب تنها دیوایس هایی که این رمز را در اختیار دارند، می توانند از سرویس اینترنت استفاده کنند. در این روش اگر روتر به اینترنت وصل شود می توانیم به کمک آن اینترنت ایجاد شده را با دستگاه های مختلف به اشتراک گذاشت.

 

ارتباط انسان ها از هر نقطه جهان با یکدیگر با اینترنت

Wireless به تکنولوژی ارتباطی مرتبط است که در آن از امواج رادیویی، مادون قرمز و ماکروویو، به جای سیم، استفاده می شود که می توان به دستگاه هایی اعم از پیغام گیرها، تلفن های همراه، دستگاه های مکان یاب، سیستم های ماهواره ای، کامپیوترهای قابل حمل، شبکه های کامپیوتری و PDA ها اشاره کرد.

از این رو به کمک وای فای و وایرلس شما می توانید به راحتی به اینترنت متصل شوید و به کارهای اینترنتی روزمره خود رسیدگی نمایید که این نیز به لطف پیشرفت تکنولوژی و فناوری است و نتیجه آن انجام سریع کارها، کاهش ترافیک، صرفه جویی در زمان، صرفه جویی در هزینه و… می باشد.

تفاوت کارکرد وای فای با وایرلس چیست؟

در اصل می توان این گونه بیان کرد که میان وایرلس و وای فای تفاوت زیادی وجود ندارد و به به بیان بهتر می توان گفت که مزیت های وای فای بیشتر از وایرلس است و هر دو در اصل یک کار را انجام می دهند. در اصل ارتباط Wi-Fi تنها میان دستگاه های مختلف و Router برقرار می شود که اکثر روترها به یک مودم کابلی یا DSL یا هر نوع اتصال دیگری متصل اند که دسترسی به اینترنت را برای همه دستگاه های متصل به روتر Wi-Fi  ایجاد می کنند.

اما جالب است بدانید محدوده پوششی وایرلس بسیار بیشتر از وای فای است .

همچنین اسمارت فون های امروزی می توانند به سادگی تمام به یک روتر تبدیل شوند و دیتای خود را با دستگاه های دیگر به اشتراک بگذارند که نام این قابلیت ” Wi-Fi Hotspot ” است که می تواند به دلخواه رمزگذاری شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *